Vi företräder våra medlemmar

Riksförbundet Attention är en intresseorganisation för personer med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF) så som ADHD, ASD/Aspergers syndrom, språkstörning och Tourettes syndrom.

Vi arbetar för att personer med NPF ska bli bemötta med respekt och få det stöd de behöver i skolan, på arbetsmarknaden och på fritiden. Vi arbetar också för att anhöriga ska få ökat inflytande och avlastning. I vårt intressepolitiska program och i vår skolplattform kan du läsa mer om de frågor som vi driver.

En stor del av vårt arbete bedrivs i projekt. Just nu har vi fyra projekt på riksnivå: Min skola, ADHD på jobbet, Barns Röst, Nätkoll och föräldraprojektet Egen styrka.

Vi sprider kunskap

Vi arbetar för att öka kunskapen om NPF hos allmänheten, media och makthavare. Det gör vi bland annat genom vår medlemstidning, vår facebook-sida och vårt intressepolitiska arbete. Genom Attention Utbildning erbjuder vi även utbildningar om NPF.

Vi finns nära dig

Vi har 60 lokalföreningar runtom i landet. Där kan du träffa andra som befinner sig i en liknande situation. Lokalföreningarna arrangerar träffar, utbildningar och gruppaktiviteter. Om du vill kan du även engagera dig intressepolitiskt genom din lokalförening.

Vi behöver dig

Som medlem i Attention Hisingen-Kungälv stödjer du vårt arbete för att personer med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar ska bemötas med respekt och få det stöd de behöver. Vi är nu 15 000 medlemmar och för varje ny medlem blir vi starkare och kan göra mer.

BLI MEDLEM HÄR

 

FacebooktwitterinstagramFacebooktwitterinstagram

FacebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail