» » » INBJUDAN till föreläsning med Dr Ross Greene

INBJUDAN till föreläsning med Dr Ross Greene

publicerat i Föreläsning, Nyhet | 0

Raising Human Beings: Modeling and Teaching Humanity in Our Parenting

Dr. Ross Greene är upphovsman till det forskningsbaserade arbetssättet –  Collaborative & Proactive  Solutions (CPS), kollaborativa och proaktiva lösningar – för att förstå och hjälpa barn med problemskapande beteende.

Dr. Ross Greene beskriver i sina böcker Explosiva barn och Vilse i skolan om CPS modellen. Modellen har implementerats i otaliga familjer, skolor, psykiatriska slutenvårdsavdelningar, behandlingshem och ungdomsanstalter.

Arbetssättet CPS baseras på två principer.
För det första:
Utmanande beteende hos barn förstås bäst som ett resultat av eftersläpande kognitiva färdigheter (generellt inom områdena flexibilitet/anpassningsförmåga/frustrationstolerans och problemlösningsförmåga) snarare än som resultat av passivt, tillåtande, inkonsekvent, konsekvenslöst föräldraskap.
För det andra:
Det bästa sättet att minska utmanande händelser är att arbeta tillsammans med barnet för att lösa de problem som sätter igång dessa händelser (snarare än att tvinga på den vuxnes vilja och intensivt användande av belöning och bestraffningssystem)

Föreläsningen sker på engelska


Plats: Folket Hus, – Draken, Järntorget, Göteborg

Tid: 31 oktober kl 18-19.30       OBS! Endast mellan kl 17.15-17.45 säljer vi biljetter till föreläsningen (var i tid, först till kvarn gäller)

För vem: föräldrar och anhöriga

Pris: 100:-/person  som betalas på plats via betalkort eller med jämna pengar.


Arrangörer: Ross Greene och KIS gruppen.
KIS gruppen: Kunskap, Insikt och Samverkan – Alingsås kommun – barn o ungdomsförvaltningen, Specialpedagogiska skolmyndigheten, BUP, BNK, Attention, Autism och Aspergerföreningen, OCD föreningen, Habilitering & Hälsa

FacebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail
Follow Jennie:
Verksam inom Attention sedan 2015. Jobbar med hemsidan, informationsmaterial, ansvarar för vårt Twitterkonto och har rollen sekreterare i styrelsen. Jag brukar vara med på våra föreläsningar, bokbord och andra aktiviteter som Attention anordnar.
Latest posts from

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.